Ministermøter i februar

trooglivssyn | februar 22, 2019

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn har hatt flere møter med regjeringsmedlemmer så langt i februar. 

Med en ny regjering som inkluderer Krf har tros- og livssynsfeltet blitt flyttet fra Kulturdepartementet til Barne- og familiedepartementet.

Det er den nye barne- og familieministeren, Kjell Ingolf Ropstad (Krf), som har ansvar for arbeidet med den nye loven om tros- og livssynssamfunn, som det er knyttet store forventninger til.

Møte med den nye statsråden for tros- og livssynsfeltet

Den 4. februar var STL i møte med Ropstad i Barne- og familiedepartementet. Med på møtet var representanter for nesten alle medlemsamfunnene i STL, samt sekretariatet, ledet av generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys.

Rosendorf Joys oppmuntret den nye ministeren for tros- og livssynsfeltet til å ikke la arbeidet med den nye loven drøye ut.

Vil du høre hva Ropstad hadde å si om møtet kan du klikke på videoen nedenfor.

Kampen mot negativ sosial kontroll 

Med på møtet var også kunnskaps- og inkluderingsminister Jan Tore Sanner (Høyre). Årsaken til at han var med på møtet er at hans departement har ansvaret for Retten til å bestemme over eget liv: Handlingsplan mot negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

Sanner ønsket å lære mer om hva tros- og livssynssamfunnene gjør for å motvirke negativ sosial kontroll, og han etterspurte konkrete forslag til tiltak.

I videoen nedenfor kan du høre hva Jan Tore Sanner hadde å si i etterkant av møtet.

Optimisme fra STL

Ingrid Rosendorf Joys, og styreleder Britt Strandlie Thoresen, var begge optimistiske etter møtet med tanke på det fremtidige samarbeidet med Ropstad og Sanner.

Vil du høre mer om hva Rosendorf Joys og Strandlie Thoresen hadde å si etter møtet kan du klikke på videoen nedenfor.

Møte om diskriminering hos kultur- og likestillingsministeren

Tros- og livssynsfeltet har berøringspunkter med svært mange ulike politiske saksfelt. Ett av dem er diskrimineringsproblematikken, som ligger under kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (Venstre).

Den 20. februar hadde hun invitert STL, og tre andre organisasjoner, for å snakke om diskriminering. STL stilte med generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys, spesialrådgiver Anne Sender, og kommunikasjonskonsulent Hans Olav Arnesen.

Rosendorf Joys og Sender mente at det var et svært godt møte, men at det trengs mer forskning, særlig lokalt, på tros- og livssynsmiljøenes holdninger og relasjoner til det øvrige lokalmiljøet i kommune-Norge.

Vil du høre hva Rosendorf Joys og Sender mente om møtet kan du klikke på videoen nedenfor.

Trine Skei Grande tok på møtet til orde for at man bør behandle alle former for diskriminering samlet. Blant annet fordi en og samme person kan bli rammet av ulike former for diskriminering. Eksempelvis diskriminering basert på kjønn, etnisitet og religion eller livssyn.

Vil du høre mer om hva Trine Skei Grande mener om dette kan du klikke på videoen nedenfor.

Lenker: 

Følg Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunnFacebook.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.